ELTA Courier & BoxNow
Φυσικό Κατάστημα
Καισαρείας 65, 16231, Βύρωνας
Δευτέρα - Τετάρτη: 10:00 - 19:00 / Τρίτη - Πέμπτη - Παρασκευή: 10:00 - 20:00
Καισαρείας 65, 16231, Βύρωνας
Το πρωτόγαλα (colostrum), γνωστό και ως το αρχικό γάλα που παράγεται από τις αγελάδες τις πρώτες ώρες μετά τον τοκετό, έχει αναδειχθεί ως μία από τις πιο περιζήτητες πρώτες ύλες στην βιομηχανία ομορφιάς. Το πρωτόγαλα διαθέτει υψηλές συγκεντρώσεις πάνω από 250 βιοενεργών ενώσεων που δεν βρίσκονται σε κανένα άλλο φυσικό προϊόν. Αυτές περιλαμβάνουν: ορμόνες, οξειδωτικά ένζυμα, βακτήρια, πολυαμίδια, παράγωγα νουκλεϊκού οξέος, παράγωγα αμινοξέων, μέταλλα, καθώς και βιταμίνες Β, Α, C, D και E που αποτελούν πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών.
Αυτά τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις ελεύθερες ρίζες οξυγόνου, προλαμβάνοντας τη βλάβη των κυττάρων και καθυστερώντας έτσι τη γήρανση του δέρματος.
Το πρωτόγαλα περιέχει επίσης πρωτεΐνες, όπως οι ανοσοσφαιρίνες, η λακτοφερρίνη, η λυσοζύμη και η λακτοπεροξειδάση, οι οποίες διαθέτουν ισχυρές αντιβακτηριακές, αντιιικές και αντιμυκητιακές ιδιότητες. Ένας σημαντικός ρόλος αποδίδεται στους αυξητικούς παράγοντες — IGF, EGF, VEGF — που υπάρχουν στο πρωτόγαλα στις υψηλότερες δυνατές συγκεντρώσεις που παρατηρούνται στη φύση. Αυτοί είναι υπεύθυνοι για την αναγέννηση της επιδερμίδας σε περίπτωση σοβαρών δερματικών βλαβών και είναι χρήσιμοι, για παράδειγμα, στη θεραπεία των συμπτωμάτων του διαβητικού ποδιού ή μετά από επεμβατικές κοσμητικές διαδικασίες.
Το πρωτόγαλα βοοειδών, ή αλλιώς το γάλα που παράγεται από τις αγελάδες τις πρώτες ώρες μετά τη γέννα, έχει σχεδιαστεί από τη φύση για να προσφέρει άμεσα στο νεογέννητο μοσχαράκι ανοσία κατά του περιβάλλοντός του, ιδίως κατά των ιών, των μυκήτων και των βακτηρίων. Η επιβίωση του μοσχαριού εξαρτάται από αυτή την ανοσία.
Η σύνθεση του πρωτογάλακτος βοοειδών είναι παρόμοια με αυτή του ανθρώπινου πρωτογάλακτος. Δεν αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, γι' αυτό το υλικό λυοφιλοποιείται. Η διαδικασία είναι ακριβή και πολύ πιο περίπλοκη από την παραδοσιακή παστερίωση ή ξήρανση. Περιλαμβάνει την κατάψυξη του υγρού σε περίπου -40°C, ακολουθούμενη από ξήρανση με ψύξη υπό κενό σε όχι περισσότερο από +40°C.
Αυτή η διαδικασία εξασφαλίζει τη διατήρηση όλων των πολύτιμων συστατικών του πρωτογάλακτος. Οι διαδικασίες αυτές παράγουν μια κιτρινωπή σκόνη με δομή παρόμοια με αυτή του αποξηραμένου γάλακτος. Δύο τύποι λυοφιλοποιημένου πρωτογάλακτος κυκλοφορούν στην αγορά, με περιεκτικότητα σε λίπος 30% και 40%. Αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν με δύο τρόπους: πρώτον, ως συμπλήρωμα διατροφής — συνιστάται η λήψη κατάλληλης δόσης για παράδειγμα για τρεις μήνες. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της ανοσίας και της φυσικής κατάστασης. Η δεύτερη χρήση είναι ως ενεργό συστατικό σε καλλυντικά γαλακτώματα που προορίζονται για εξωτερική χρήση.
Τα καλλυντικά γαλακτώματα που περιέχουν πρωτόγαλα βοοειδών περιλαμβάνουν διάφορους τύπους κρεμών, ορών, λοσιόν και τονωτικών δέρματος, καθιστώντας τα αποκλειστικά και αποτελεσματικά προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος με αναζωογονητικές ιδιότητες.
Η χρήση λυοφιλοποιημένου πρωτογάλακτος με περιεκτικότητα σε λίπος 40% στη σύνθεση ενός πολυσυστατικού προϊόντος που χορηγείται για τη θεραπεία της αποκόλλησης των πλακών των νυχιών από το νυχίο ήταν μια καινοτόμος λύση τόσο από άποψη σύνθεσης όσο και τεχνολογίας παρασκευής, και είναι κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας.
Όταν συνοψίζουμε τη σημασία της χρήσης του πρωτογάλακτος βοοειδών στη σύγχρονη κοσμετολογία, γίνεται σαφές ότι μόνο η Μητέρα Φύση ήταν ικανή να συνδυάσει μια τέτοια ποικιλία και αφθονία ενεργών συστατικών σε ένα "προϊόν" — και μέχρι στιγμής, αυτό παραμένει αδύνατο να χημικά αναπαραχθεί.
Δωρεάν μεταφορικά πανελλαδικά για παραγγελίες άνω των 30 ευρώ με BOX NOW
Για να παρέχουμε τις καλύτερες εμπειρίες, χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευής. Η συναίνεση σε αυτές τις τεχνολογίες θα μας επιτρέψει να επεξεργαζόμαστε δεδομένα όπως η συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο. Η μη συναίνεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένα χαρακτηριστικά και λειτουργίες.